imagen-noticia
Acción sindical

El complement econòmic per als col·lectius essencials de GUB i SPEIS durant l’estat d’alarma és de justícia!

Hem tingut coneixement, mitjançant el correu enviat el 29 de octubre pel sindicat UGT a tota la plantilla municipal sobre la Gerència de l’Institut Municipal de Serveis Socials, on sembla ser que alguns càrrecs i treballadors de l’IMSS hagin cobrat un complement econòmic, així com dies de permisos retribuïts per haver treballat durant l’estat d’alarma.

De ser cert, no només seria un greuge comparatiu amb la resta de serveis i col·lectius essencials que no han cobrat ni un sol €, malgrat haver-ho sol·licitat en diverses ocasions. Seria una falta de respecte, un menyspreu i un insult a la plantilla municipal i ens costa molt de creure, si tot això és cert, que l’Administració no en tingues coneixement i s’hagués fet sense el seu consentiment.

L’Alcaldessa és coneixedora, al igual que als diferents gestors de l’Administració, que hem sol·licitat en diferents escrits i reunions un reconeixement públic i una gratificació per a tots els serveis essencials de l’Ajuntament de Barcelona, (en el seu cas Guàrdia Urbana i Bombers) que han estat en primera fila lluitant i exposats al coronavirus i per tant amb greu risc de contagi tant per ells com pels seus familiars, donant un servei vital a la ciutadania.

Malauradament, els diferents col·lectius i serveis essencials tornaran a tenir un paper importantíssim i rellevant en aquest nou estat d’alarma; com ja s’ha demostrat amb els incidents ocorreguts aquest passat cap de setmana. Estaran per garantir el servei al ciutadà, el control i la vigilància de l’espai públic, de les conductes incíviques, col·laborant amb els serveis sanitaris i donant atenció a les persones vulnerables i sense recursos per anomenar alguns dels serveis que es realitzen.

Li demanem que recolzi, defensi i reclami la nostra petició, davant el Govern Municipal. El no fer ho, ens donaria a pensar que vostè no es preocupa d’aquests col·lectius als quals representa. Nosaltres com a sindicat majoritari a la Guàrdia Urbana de Barcelona reclamem el que és de justícia. Sabem que d’altres la col·lapsen quasi a diari amb temes menors, però si tingues reunions més sovint amb nosaltres, li podríem explicar els problemes i les inquietuds reals de la plantilla.

Sol·licitem per al personal de la Guàrdia Urbana, com a col·lectiu i servei essencial i mentre duri la pandèmia, que es faciliti algun tipus d’acreditació als seus treballadors per poder aparcar els seus vehicles particulars en zones restringides, properes als seus llocs de treball. Així s’evitarien riscos de contagi innecessaris al haver d’utilitzar el transport públic; més quan en moltes unitats ja hi ha una manca d’espai des de fa temps i en altres a causa d’obres d’adequació l’espai destinat a l’aparcament s’ha vist molt reduït.


Ver documento

  • Tags

Comparte esta página