imagen-noticia
Acción sindical

Reiterem la sol·licitud per conèixer l'estratègia i calendari de vacunació voluntària contra la COVID-19 per als empleats municipals

En data 18 de gener li vam demanar per registre una reunió per tal de conèixer la planificació i calendari de les vacunacions previstes per l’Ajuntament de Barcelona contra la COVID-19 pels empleats públics de l’Ajuntament i a data d’avui encara no hem rebut resposta.

El Ministerio de Sanidad va informar que a partir de març es començaria a vacunar voluntàriament als membres de las forces i cossos de seguretat. Aquest cap de setmana la subdirectora de coordinació de la policia Sra. Begoña Curto ha demanat a tots els seus  Caps, amb urgència, la llista de personal per a l’administració voluntària de la vacuna, que s’ha adquirit per a les persones d’entre 18 i 55 anys, i ens preocupa mol seriosament que passarà amb els companys de 55 a 65 anys, l’ajuntament els vacunarà?, els enviarà a casa fins a nova ordre? O seran prescindibles i es desentendrà d'ells?.

L’objectiu de la vacunació és prevenir la malaltia i disminuir la seva gravetat i mortalitat; així com reduir l’impacte sobre el sistema sanitari i la seva repercussió econòmica. Per aquest motiu, les administracions han de tenir un PLA ESTRATÈGIC DE VACUNACIÓ per al seu personal. El sistema sanitari català comença ja a administrar massivament (Mossos inclosos) totes les dosis de vacunes que te en existència, Tenen vostès ja el nostre Pla estratègic? Ja han confeccionat el calendari de vacunació pels seus treballadors? I el més important, Ja han fet la comanda de vacunes necessàries?.

Volem recordar-li que des del primer dia de la pandèmia la Guàrdia Urbana, SPEIS, Serveis Socials i d’altres treballadors de l’Ajuntament estan a primera línia. Portem quasi un any lluitant contra la COVID-19, exposant-nos contínuament als carrers, als establiments públics i inclús als domicilis dels ciutadans. Aquests treballadors són SERVEIS ESSENCIALS i el col·lectiu de la Guàrdia Urbana està considerat de risc. Un cop més la historia es repeteix, patim la actitud de l’Ajuntament d’ ignorar-nos i obviar-nos, no s’ha fet mai un reconeixement públic de la nostra feina, se’ns va negar el permís retribuït per cuidar fills confinats, un plus o gratificació econòmica de 1500€ pel nostre esforç i sacrifici, no tenim dret a fer teletreball en cap cas, però si seran capaços davant un més que possible tercer i quart rebrot de la pandèmia, de demanar-nos que ens tornem a sacrificar.

Pensem que és un tema suficientment important per tal que es prengui seriosament. Tenim la sensació que no s’ha fet res i encara estan pensant que és el que han de fer. Hem passat de ser una Administració pionera i referent, envejada per la resta d’Administracions, a estar a la part baixa de la taula.

Que bonic que és quan tot va bé; però vostè està per afrontar responsabilitats i prendre decisions. Esperem que aquest cop, sí es digni vostè expressament a contestar-nos i atengui la nostra petició.


DIRECCIÓ DE SAPOL


Ver documento

  • Tags

Comparte esta página