imagen-noticia
Acción sindical

Sol·licitem a Gerència Municipal l'estratègia i calendari de vacunació contra la COVID per als empleats municipals

El 'Ministerio de Sanidad' ha informat al de Interior y Defensa que a partir de març es començarà a vacunar voluntàriament als membres de les forces armades i a les forces i cossos de seguretat.

Volem recordar que des del primer dia de la pandèmia la Guàrdia Urbana, SPEIS, serveis socials i d’altres treballadors de l’Ajuntament estan a primera línia. Portem quasi un any lluitant contra la COVID-19, exposant-nos contínuament als carrers, als establiments públics i inclús als domicilis dels ciutadans. Alguns d’aquests treballadors són SERVEIS ESSENCIALS i el col·lectiu de la Guàrdia Urbana ha estat considerat de risc. Un cop més la historia es repeteix, patim la actitud de l’Ajuntament de ignorar-nos i obviar-nos, no s’ha fet mai un reconeixement públic de la nostra feina, se’ns va negar el permís retribuït per cuidar fills confinats, un plus o gratificació econòmica de 1500€ pel nostre esforç i sacrifici, no tenim dret a fer teletreball en cap cas i ara no tenen previst que se’ns administri la vacuna, però si seran capaços davant un més que possible tercer rebrot de la pandèmia, de demanar-nos que ens tornem a sacrificar.

L’objectiu de la vacunació és prevenir la malaltia i disminuir la seva gravetat i mortalitat, així com reduir l’impacte sobre el sistema sanitari i la seva repercussió econòmica. Per això, les administracions han de tenir un PLA ESTRATÈGIC DE VACUNACIÓ pel seu personal. ¿Vostès ja tenen el nostre? o esperaran com sempre a ser els últims i fer-ho a corre cuita.

El sistema sanitari català ja està preparat per administrar les més d’1 milió i mig de dosis de vacunes contra la COVID-19, sent els primers en rebre-les el personal sanitari amb contacte amb pacients, personal mèdic, d’infermeria, les persones que viuen a les residencies, persones amb discapacitat severa i els majors de 80 anys, seguit de personal essencial com Mossos d’Esquadra i Bombers entre d'altres.

De la mateixa manera que es reuneix la gerent de l'Ajuntament amb altres actors socials, li hem demanat una reunió amb nosaltres, com a sindicat majoritari de la Guàrdia Urbana, perquè ens informi de quines son las línies mestres del pla estratègic de vacunació que tenen dissenyat per als empleats i empleades municipals i ens facin entrega d’un calendari de vacunació per als diversos col·lectius prioritzant els de risc.

Esperem que aquest cop, la gerent es digni expressament a contestar-nos i atengui la nostra petició. Nosaltres sí ens preocupem pels drets, salut i condicions laborals de la nostra plantilla municipal.

Manel Garcia

Secretari General SAPOL 


Ver documento

  • Tags

Comparte esta página