;
imagen-noticia
Acción sindical

Sra. Colau, i per als seus treballadors què?

Després de patir 6 anys de congelació salarial, i a pesar de tot, haver demostrat una gran professionalitat en els diferents esdeveniments succeïts a la ciutat de Barcelona, aquesta Senyora es nega a parlar d’un conveni que suposi la recuperació de la pèrdua salarial i de drets que han sofert els seus treballadors. Un conveni que s’hauria d’haver començat a negociar a gener de 2016 i que per maniobres de l’administració portem més de 2 anys de retard. 

I no tant sols això, sinó que vol retallar més drets, i condicions socials que s’haurien de donar per consolidats. Sembla que no volem recordar totes les actuacions que la Guàrdia Urbana ha portat a termini durant aquests últims anys. A més de la professionalitat demostrada en el seu treball diari a les diferents Unitats que composen aquest cos, als esdeveniments tant esportius com culturals dels  que tenim sota les nostres  competències  la seguretat,  a  la mobilitat  de  la  ciutat i el civisme, a les Festes dels diferents barris de la Ciutat, al control de la Venda Ambulant (quan ens deixen), a les tasques de policia assistencial que es fan a diari vetllant per la ciutadania, i a fets puntuals d’especial rellevància com  el tall de llum a l’Hospital de la Vall Hebron al 2007, o el tall de llum que va patir ola  Ciutat  al  2014,  a  les  nevades,  a  les  grans  manifestacions,  i  a  la  increïble actuació que va tenir al terrible atemptat d’agost de 2017. I moltes més que no continuarem dient, perquè no hi hauria lloc per mencionar-les totes.

L’Alcaldessa de Barcelona, deixarà una ciutat en pitjors condicions de les que ella la va trobar, una Ciutat més bruta, més incívica, ja veurem com la deixarà econòmicament, i sobretot més insegura (més tràfic de drogues, baralles a plena llum del dia amb armes blanques de gran mida i armes de foc, cada dia ens semblem més al Bronx que surt a les pel·lícules). Després d’anys baixant l’índex de delinqüència, amb dos anys d’aquest govern municipal ha tingut una pujada del 7,4%.

Molts barris de Barcelona han sofert un increment molt important al nombre de delictes que es produeixen, la sensació d’inseguretat que té el ciutadà va en augment gràcies a les polítiques de permissivitat d’aquest consistori. Només ens tenim que fixar en detalls com que el Nitbus hagi de fer parades fora de les establertes degut a la inseguretat que pateixen dones i menors, i perquè no dir, una part molt gran de la ciutadania.

Barcelona en Comú, al seu programa electoral va enarborar un codi ètic i de transparència en el que basaria les seves actuacions dins de l’Ajuntament de Barcelona. I res més lluny de la realitat, s’ha dedicat a finançar a organitzacions afins als seus interessos, i a escollir a dit a no pocs càrrecs de confiança. Només tenim que llegir la premsa tant escrita com digital, per veure en què es gasten  els diners.

Per això sí que té diners, per dignificar el treball dels seus empleats sembla ser que no. I encara menys per la Guàrdia Urbana. I malgrat tot això, la Guàrdia Urbana demostra cada dia el seu compromís amb la ciutat i els seus habitants. És obligació del Govern Municipal satisfer les necessitats en quant als serveis que  es presten a la ciutadania i el seu grau de qualitat. La reducció gradual d’efectius i les traves que dia a dia es posen al desenvolupament dels diferents serveis, afecten directament a la convivència ciutadana i fan augmentar els índex de delinqüència, el grau d’incivisme i de retruc l’afectació a  la  salut  i  a  la  qualitat de vida dels ciutadans.

Aquesta Ciutat es mereix una Guàrdia Urbana de primera, i amb un nombre d’efectius suficients per donar resposta a  totes les problemàtiques existents. I  per això és necessari que la formació sigui l’adequada als temps que vivim, el material sigui  suficient,  eficaç   i  de  qualitat,  i  amb   salaris  en consonància   a la responsabilitat, professionalitat i capitalitat de la nostre  ciutat,  i  on  es vegin reflectides la perillositat, la penositat, i l’entrega dels membres de la Policia d’aquesta Ciutat.

SRA. COLAU: VOLEM RESPECTE.

VOLEM QUE ES RECONEGUI EL NOSTRE TREBALL.

 I PER AIXÒ

VOLEM UN CONVENI DIGNE.

  • Tags

Comparte esta página