imagen-noticia
Salud laboral

Informe de cas sospitós Covid-19 a la Unitat Muntada

En data 27 d'agost es notifica que un agent de la Unitat Muntada ha comunicat la baixa mèdica per presentar simptomatologia respiratòria aguda compatible amb malaltia Covid-19.

La inspectora metge contacta amb l'agent qui exposa que durant les vacances d'agost havia estat de baixa per un altre motiu però que també havia tingut símptomes respiratoris i li van fer una PCR amb resultat NEGATIU.

Quan li van donar l'alta mèdica d'aquesta IT per malaltia comuna, es va incorporar al seu lloc de treball i només va treballar el 25 d'agost. Al dia següent els símptomes respiratoris van empitjorar i va acudir al seu centre mèdic on li van practicar un test ràpid d'immunoglobulines que va donar positiu.

En presentar simptomatologia respiratòria aguda, el van derivar a l'hospital per valoració i no es va poder confirmar malaltia per coronavirus. Al seu CAP la primera Dra. que el va atendre no li va voler fer la prova PCR confirmatòria, segons indica l'agent, per la qual cosa en l'àmbit laboral es va considerar un cas SOSPITÓS segons la definició del protocol sanitari vigent i es va iniciar l'estudi de contactes i es va activar el protocol de neteja de nivell 2.

En la identificació dels possibles contactes estrets es van identificar a 8 treballadors i es va sol·licitar l'estudi de contactes al Servei de Vigilància de la Salut de Quirón Prevención.

Dels 8 agents només un s'ha considerat contacte estret.
Els 8 agents han acudit al seu centre sanitari i se'ls ha practicat una prova PCR en aquests darrers dies. Falten saber dos resultats, la resta han donat resultat NEGATIU.

L'agent, que segueix tenint simptomatologia aguda, ha informat que el dia 1 de setembre li van practicar la prova PCR i que li han dit per telèfon que ha sortit negativa, tanmateix, ha informat que el dilluns 7 de setembre li realitzaran una serologia d'alt rendiment per confirmar si es tracta de malaltia respiratòria per coronavirus o per un altre agent infecciós.

Posteriorment, s'ha fet seguiment telefònic a tots els treballadors confinats i se'ls ha informat que de moment l'agent segueix essent un cas SOSPITÓS pendent de confirmació i que els mantindrem informats.

DIRECCIÓ SAPOL
Barcelona, a 4 de setembre de 2020

Ver documento

Comparte esta página