imagen-noticia
Salud laboral

Diferències de les mesures preventives preses per les Gerències cap a la Guàrdia Urbana

A mitjans de març vàrem sol·licitar, com reforç protector, la instal·lació de mampares protectores de metacrilat transparent que cobrissin totalment de punta a punta tant els mostradors dels accessos a les diverses dependències policials, com de les meses de les ORD, atestats o qualsevol mesa per on hagin de passar detinguts o ciutadans que acudeixin a les dependències policials per efectuar qualsevol gestió o consulta.

Aquesta sol·licitud no era per capritx, sinó per millorar la protecció dels/les agents i minimitzar al màxim el risc més que evident de contagi per proximitat pel COVID-19.

La primera setmana d’abril el DLI va procedir a fer aquesta instal·lació, de la qual ja vam manifestar el nostre rebuig i la decepció de la majoria de la plantilla al comprovar el que van instal·lar, ja que no serveix pràcticament de res per que no acompleix l’objectiu de protegir, amb amplada, ni amb l’alçada, ni amb l’obertura enorme que te a la part inferior central, massa gran per només tindre que facilitar el DNI o algun full.

Demanàvem que per que aquestes mampares no fossin ineficaces, ni un perill i no acabessin sent uns diners mal invertits, es retiressin e instal·lessin de noves correctament.


Aquest tipus de mampares no les instal·len enlloc més que a la Guàrdia Urbana. A més que aquestes mesures s’haurien d’haver pres molt abans del COVID per donar seguretat a les instal·lacions policials amb vidres antibales a les entrades de les dependències, ens sembla un clar criteri discriminatori en perjudici de la Guàrdia Urbana les diferències de les mesures preventives preses per la Gerència de Seguretat.
 
Al principi dubtàvem si la instal·lació de les mampares a les instal·lacions policials s’havia fet provisionalment per sortir del pas, per manca de pressupost però, vista la mampara instal·lada a la oficina de atenció al personal del carrer Escar, el que ens ha quedat clar que ha estat per manca d’interès o és una mostra més de la importància que aquest consistori dona a la seva policia, pel que ha fet aquest diferent tracte cap a la Guàrdia Urbana.
 
Nosaltres no podem felicitar a qui hagi efectuat els treballs ni a qui els va ordenar i després sembla ser no va supervisar. Tot el contrari, demanem respecte i responsabilitats a qui pertoqui.

Ens trobem en un cas semblant al de la Sala Conjunta de Comandament, al que portem anys demanant es traslladi la seu per ser un edifici malalt, rebent sempre la mateixa resposta, falta de solar i de pressupost. Però SÍ es tenien els diners suficients per restaurar de dalt a baix tot l’edifici de la Gerència de Prevenció i Seguretat de la plaça Pi i Sunyer.

Insistim i exigim la substitució immediata de les actuals mampares i la instal·lació de les correctes, en les dimensions i formes de la executada a la oficina de atenció al personal del carrer Escar.Ver documento

  • Tags

Comparte esta página