imagen-noticia
Acción sindical

COVID19: Demanem l'aplicació de mesures de protecció urgent.

A/A Sara Berbel Gerent Municipal

A/A Javier Pascual Gerent de Persones i desenvolupament Organitzatiu


Des dels sindicats CCOO, UGT, INTERSINDICAL-CSC i SAPOL reclamem amb caràcter de màxima urgència i atès les noves “mesures i restriccions per contenir els brots de COVID-19 a tot Catalunya” que es posin de nou en funcionament el treball a distància i totes les mesures de protecció de la plantilla així com la conciliació familiar i la flexibilitat, tal i com es va fer durant la primera onada de la pandèmia, millorant i evitant els errors que es van cometre per falta de experiència.

Demanem que la gerència municipal assumeixi, com les altres administracions, la nova situació de la COVID i tornem a la priorització del treball a distància i la aplicació de la resta de mesures Tant la Generalitat com la Diputació han publicat resolucions específiques per aquesta nova onada de la pandèmia. Cal que l’Ajuntament de Barcelona faci el mateix. No pot esperar més.

Demanem que es faci una instrucció clara per a totes les Gerències i acabar d’una vegada amb tanta arbitrarietat, no podem acceptar instruccions contràries a les mesures establertes per la Generalitat de Catalunya.

Insistim en que és imprescindible que es torni a les condicions de mantenir la presencialitat només en els serveis essencials degudament justificats, i funcionant amb 1/3. I que la resta de serveis i dependències evitin la mobilitat, apostant pel treball a distància, tal i com diuen els articles 6 i 7 de la darrera normativa vigent (Decrets de l'Alcaldia de 24 d’abril de 2020, sobre mesures addicionals de prevenció, de protecció i organitzatives en la prestació dels serveis municipals durant el perllongament de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19).

Demanem a la gerència municipal i a la gerència de seguretat i prevenció que deixin de discriminar el col·lectiu de Guàrdia Urbana amb l’excusa de ser essencials. Que es determini quins llocs de treball dins del col·lectiu poden efectuar treball a distància i quins poden tenir flexibilitat. I que s’apliquin les mesures ja establertes per fer els brifins esgraonats i evitar aglomeracions. Que es tinguin preparades alternatives al sistema de treball 2x1 en el cas de Guàrdia Urbana per evitar contagis massius que obliguin a tancar comissaries per manca de personal.

Demanem que s’articulin en tots els serveis essencials i no essencials la garantia de cura dels menors dependents confinats, proposta que es va aprovar a la Comissió de Presidència d’aquest dimecres 21 de novembre a petició d’Esquerra Republicana de Catalunya.

La proposta va ser aprovada per tots els grups municipals menys els del Govern, per tant no veiem cap voluntat d’aplicar-ho. Aquest permís s’està aplicant a totes les administracions públiques. Un permís que aquest Ajuntament suposadament progressista i defensor dels temes socials ens nega.

Som sindicalistes però aplaudim les iniciatives de qualsevol partit polític que protegeixi els drets de la plantilla municipal.Ver documento

Comparte esta página