imagen-noticia
Acción sindical

Petició i reivindicació del cobrament d'un complement econòmic per tots els col·lectius essencials de l'ajuntament de Barcelona durant l'estat d'alarma.

Hem tingut coneixement, mitjançant el correu enviat el 29 d'octubre pel sindicat UGT a tota la plantilla municipal sobre la Gerència de l'Institut Municipal de Serveis Socials, on sembla que alguns càrrecs i treballadors de l'IMSS hagin cobrat un complement econòmic, així com dies de permisos retribuïts per haver treballat durant l'estat d'alarma.

En cas de ser cert, no només seria un greuge comparatiu amb la resta de serveis i col·lectius essencials que no han cobrat ni un sol €, malgrat haver-ho sol·licitat en diverses ocasions. Seria una falta de respecte, un menys preu i un insult a la plantilla municipal i ens costa molt de creure, si tot això és cert, que l'Administració no en tingués coneixement i s'hagués fet sense el seu consentiment.

No qüestionem que aquests treballadors siguin els únics que hagin cobrat una gratificació, sempre que hagi estat de manera equitativa, al contrari exigim que ho cobrin tots els treballadors dels col·lectius essencials, els diferents gestors de l'Administració, són conscients, que hem sol·licitat en diferents escrits i reunions un reconeixement públic i una gratificació per a tots els serveis essencials de l'Ajuntament de Barcelona, que han estat en primera fila lluitant i exposats al coronavirus i per tant amb greu risc de contagi tant per ells com pels seus familiars, donant un servei vital a la ciutadania.

Malauradament els diferents col·lectius i serveis essencials tornaran a tenir un paper importantíssim i rellevant en aquest nou estat d'alarma; com ja s'ha demostrat amb els incidents ocorreguts aquestes últimes setmanes. Estaran per garantir el servei al ciutadà, el control i la vigilància de l'espai públic, de les conductes incíviques, col·laborant amb els serveis sanitaris i donant atenció a les persones vulnerables i sense recursos per anomenar alguns dels serveis que es realitzen.

Demanem a la gerent Municipal doni suport, defensi i reclami la nostra petició, davant el Govern Municipal. El no fer-ho, ens donaria a pensar que no es preocupa d'aquests col·lectius. Nosaltres com a sindicat responsable i representant d'una gran part dels treballadors, reclamem el que és de justícia.

Sabem que altres sindicats la col·lapsen i enlluernen amb temes menors, però hi ha alguns sindicats que ens preocupem de debò i treballem en defensa dels treballadors i és en aquests amb qui hauria de reunir-se i prestar més atenció.


DIRECCIÓ SAPOL


Ver documento

Comparte esta página