imagen-noticia
Acción sindical

Els pans i els peixos

Gran expressió: “SENSACIÓ DE SEGURETAT”. O hi ha seguretat o no hi ha seguretat senyors. Podem tenir la sensació de seguretat pels núvols que si els ciutadans cada dia són víctimes de més delictes, no serveix absolutament de res. Bon intent, però no cola. Deuen pensar que els ciutadans, els mitjans de comunicació, els propis agents de policia són tant curts que no ho veuen.

Sembla ser que ara el que es porta es rebaixar la seguretat d’un districte per reforçar un altre. Ja ho varem veure el dia 1oct, varem deixar sense patrulles la resta de districtes per reforçar el Parlament. Doncs bé, no han aprés la lliçó i repetiran estratègia. Redistribuiran els efectius, traient-los d’altres districtes i tasques per reforçar els que tenen els índex més elevats. I tot això ho fan a nivell 4 de seguretat vigent a Europa en un greu exercici d’irresponsabilitat. Felicitats senyors, si gestionessin igual a l’empresa privada intuïm que estarien a l’atur per ineptes.

S’han plantejat que fins que no tinguem els efectius necessaris el que cal és reforçar la presència policial a una zona determinada sense que no vagi en detriment d’una altra, amb l’afectació que això genera de manca de suport als companys que quedin a les zones on es retirin efectius en cas necessari? S’han assabentat que hi ha un conflicte greu obert al Cos de Mossos d’Esquadra i la GUB, entre d’altres, per la manca d’efectius disponibles? S’han assabentat ja que si es deixen de fer hores extres no poden cobrir amb garanties el territori?

De manera descarada també, l’Alcaldessa torna a enganyar a la ciutadania de Barcelona amb fórmules que de principi resultaran inoperants. De tots és sabut que vol dir desvestir un sant per vestir-ne un altre, i això és el que està fent amb la famosa Proximitat. Treure els efectius dels policies que haurien de patrullar els sectors policials operatius, que ja estan sota mínims, per crear equips de proximitat, absolutament inoperatius i sense capacitat de resolució de conflictes en no ser-ne ells els que tenen el temps i la capacitat operativa. Tot sigui per quedar bé amb el seu soci de govern i acomplir amb  la seva extorsió dels pressupostos del 2016. Extingir la Unitat de Suport Policial en un moment de màxima necessitat d’efectius a la ciutat demostra, una vegada més, la seva incapacitat a l’hora de marcar les directrius per assolir les necessitats en matèria de seguretat que te la ciutat.

Senyors gestors, si veritablement els importa la seguretat dels ciutadans i no només ho diuen per quedar bé, facin l’esforç d’augmentar la partida pressupostària que permeti posar sobre la taula una bossa d’hores extraordinàries suficient a un preu que sigui atractiu. Els companys han de veure compensada correctament la renuncia al seu descans, a les seves famílies, a la seva vida privada. Aconseguiran el mateix sense reduir la presència policial a altres serveis i districtes. No existeixen els miracles en seguretat, això millor ho deixen pels pans i els peixos.

 

SPC                     SAPOL


Ver documento


  • Tags

Comparte esta página