imagen-noticia
Acción sindical

Falta de vehicles adequats per a realitzar el servei a platges

La manca d’agents en la plantilla de la Guàrdia Urbana és evident, i una reivindicació de SAPOL des de fa més de dos anys. Per agreujar-lo, una temporada més es desplegarà la unitat de platges, aquesta vegada amb menys efectius i amb la mateixa manca de mitjans i material.

Per aquest motiu, hi ha unitats, principalment nocturnes, que han de cobrir l’acompanyament als serveis de neteja, ja que es realitzen a primera hora del matí en les diferents platges de la ciutat  (Sant Sebastià, Nova Icària, Bogatell i Mar Bella), on es du a terme l’aixecament de gent que es troba dormint a la platja, es corregeixen les infraccions observades de gent consumint begudes o d’altres substàncies i de gent que ha acampat a la sorra.Els agents que realitzen aquest servei han de recórrer centenars de metres a peu per sobre de la sorra, sense disposar del calçat adequat i no disposen de vehicles patrulla especials que garanteixin la seva mobilitat per la sorra, com els que fa servir la unitat de platges.

El fet de no tenir vehicles per aquest tipus de serveis exposa a riscos als agents, perquè en nombroses ocasions a les platges, a primera hora del matí, hi ha persones en estat d’embriaguesa i en actitud violenta, podent provocar situacions de perill i el fet de no disposar de vehicle engrandeix el temps de resposta dels companys.

Des de Sapol sol·licitem que es doti a la unitat de platges de més vehicles adaptats per patrullar per la sorra i que aquests puguin ser usats per les unitats que col·laboren i donen suport, tant a aquesta unitat com al servei de neteja. Així podrem evitar els possibles riscos de seguretat i ser més efectius en els serveis realitzats a les platges.

Ver documento


  • Tags

Comparte esta página