imagen-noticia
Acción sindical

La Sra. Colau i la seva concepció de l'incivisme

Des de SAPOL, ens hem quedat perplexos ambla nova demostració d'autoritarisme de la Sra. Colau que vol treure els estacionaments de les motocicletes de les voreres de la ciutat obligant als motoristes a estacionar els seus vehicles en els estacionaments de pagament subterranis de la ciutat.

Argumenta que és un problema de civisme, que les voreres han d'estar lliures d'obstacles ja que el vianant hauria de gaudir d'aquest espai. En aquest mateix sentit la Regidora de Mobilitat, la Sra. Mercedes Vidal, diu que una de les queixes més freqüents dels ciutadans de Barcelona és la invasió de les voreres. I l'única cosa que se'ls acut és que han de treure les motocicletes d'aquest espai. És clar que la concepció de civisme vinculat amb l'ocupació de la via pública d'aquest Govern depèn deis interessos que es tinguin o de qui ho faci.

Demanen als tres grans operadors de pàrquings de la ciutat que promoguin ofertes i incentius, i diu "que si les pastanagues no són suficients" , els urbans es mostraran molt estrictes. Novament ens fa servir, menysprea i ens enfronta amb el ciutadà.

SAPOL, com representant dels Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, tenim algunes preguntes que fer a aquest consistori.

Aquesta mesura no tindrà res a veure amb que l'Ajuntament de Barcelona sigui partícip del 100% de BSM i d'un 40% de BAMSA, societat també participada per SABA amb un 60%, i que entre les dues gestionen gran part deis aparcaments de Barcelona?

No creu Sra. Colau, que és molt més problemàtic per als vianants la convivència en un mateix espai amb les bicicletes, els patinets i els diferents enginys als que vostès donen permís per utilitzar les voreres?

Però la qüestió que ens provoca major confusió és saber com mesura la Sra. Colau la conducta incívica i l'ocupació de la via pública. Què vol dir per vostè tolerància zero? I que aquest tipus de comportaments a arribat a la seva fi? Tots?

Des de SAPOL, convidem a l'Alcaldessa i a la Regidora de Mobilitat a fer un volt pels llocs més concorreguts tant pels ciutadans com pel turisme que visita la nostra ciutat: per Plaça Catalunya, Passeig de Gràcia, Rambles, Avinguda Juan de Borbó, Passeig de Colom i d'altres indrets emblemàtics, només perquè puguin veure que les motocicletes no són el major dels problemes ja que quasi bé no hi ha lloc on deixar-les. Esta ple de venedors ambulants, bicicletes que hi campen al seu aire, patins i enginys que ben poc espai deixen pel vianant. Aixo sí, és més facil penalitzar al ciutadà que no quedar malament per entrar en un problema que vostè mateixa va engrandir.

Una de les situacions que realment és incívica i produeix problemes d'espai i de seguretat és l'ocupació de la via pública, situació que han provocat amb la permissivitat que han donat a la venda ambulant.

Aixo sí que és una situació en la qual el vianant no té espai, no pot gaudir de la vorera, no té espai per transitar-la, a més de la situació d'inseguretat que provoca i de la brutícia que queda en els llocs una vegada que volen finalitzar l'activitat. Per cert, una activitat que per normativa no és permesa.

Sra. Colau, en lloc de fer populisme i ser emprenedora d'accions mercantilistes i recaptatòries i que no són prioritàries, estaria bé que es dediqués a solucionar els problemes reals que té la nostra ciutat. També li demanem que no es donin ordres verbals a la Guàrdia Urbana dient que no s'hi actui amb la venda ambulant, activitat que, a més de anar en contra de l'ordenança de civisme, produeix il·lícits penals.

Sra. Colau, per enèssima vegada li tornem a demanar que mostri respecte per la Guàrdia Urbana de Barcelona, una policia que des d' abans que vostè arribés ja estava al servei dels ciutadans de Barcelona i que quan vostè ja no hi sigui, hi continuarà vetllant pels habitants d'aquesta ciutat.


alt : test.pdf

  • Tags

Comparte esta página