imagen-noticia
Acción sindical

Petició de reconeixement públic i gratificació als serveis essencials durant la pandèmia

El passat dilluns, vam fer arribar per escrit a l'Alcaldessa Ada Colau la demanda de reconeixement públic i gratificació  per a  tots els serveis essencials de l'Ajuntament de Barcelona que han estat en primera fila lluitant contra el coronavirus. Demanda feta en diferents ocasions i reunions, i per la qual, fins al moment, no hem rebut resposta.

Aquest és l'escrit que l'hem fet arribar:

SAPOL com vostè ja sap és un sindicat professional en auge, tant a la Guàrdia Urbana com entre el funcionariat, perquè nosaltres  també representem els treballadors funcionaris de l’ Ajuntament de Barcelona i per tant defensors de les seves condicions laborals, cosa que hem demostrat en més d’una ocasió en diferents sectors.

En diferents ocasions i reunions, hem sol·licitat a l’administració un reconeixement públic i una gratificació (donant diverses alternatives) per a  tots els serveis essencials de l’ Ajuntament de Barcelona que han estat en primera fila lluitant contra el coronavirus, donant un servei vital a la ciutadania. La Generalitat de Catalunya, el Govern Central i diverses empreses de l’ àmbit privat han destinat una gratificació econòmica com a reconeixement cap els seus treballadors.

Al no rebre resposta, li fem la petició directament a vostè com alcaldessa de la ciutat de Barcelona i com responsable màxima del benestar dels seus treballadors. Vostè sempre ha dit que és una defensora del seus treballadors i de l’exemplar feina que aquests fan. Ara té una gran ocasió per demostrar-ho sent pionera en les administracions locals, bolcant se amb els seus treballadors, especialment amb els col·lectius essencials, premiant la seva feina.  

SAPOL demana per premiar la seva feina, un augment del 25% del sou durant els mesos que ha durat l’estat d’ alarma, per tots els treballadors que han format part dels col·lectius denominats essencials, que han estat en primera línia lluitant contra el coronavirus donant servei a la ciutadania. Tots ells han estat exposats a aquest virus i per tant amb greu risc de contagi pels seus familiars, destacant els col·lectius de Guàrdia Urbana (amb 170 infectats i més de 450 confinats) i SPEIS (amb 10 infectats i 112 confinats).

Com alternativa demanem una gratificació en forma de paga extra del 60% del sou o que subvencioni entre un 35% i un 45% (depenent si es tracta de nuclis d’ una sola persona, famílies de dos membres o famílies de tres o més persones) les vacances dels treballadors d’ aquests col·lectius, de aquesta manera també incentivarà el turisme castigat per la paralització de l’ activitat a causa del coronavirus, ajudarà a reincorporar el personal del que han tingut que prescindir amb els  expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), i contribuirà a mitigar el tancament d’empreses,  cosa que farà que menys treballadors perdent el seu lloc de feina.

Un gran capità és el que té contenta a la seva tripulació, que sense ella el vaixell va a la deriva sense remei. Li recordem que el gran actiu i motor d’ aquest  Ajuntament, el qual vostè té el privilegi de governar, són els seus excel·lents i professionals treballadors.

No tingui por i reconegui  públicament la feina d’aquests  col·lectius durant la pandèmia i pensi només en quina alternativa escollirà per premiar-los.

Esperem en breu una resposta satisfactòria. Per qualsevol aclariment no dubti en contactar-nos.    


Ver documento

  • Tags

Comparte esta página