imagen-noticia
Acción sindical

Solucions i mesures, JA!

Des de SAPOL, en primer lloc volem donar el nostre suport a tots el companys que dia rere dia amb una professionalitat, dedicació, abnegació i sentiment de servei estan treballant a la nostra ciutat de manera encomiable, amb una entrega total, inclús posant la seva integritat física en perill.

Veure als agents de la Guàrdia Urbana desenvolupant les seves tasques en moments com aquests fa que sentim orgull de la nostra professió.

Tan mateix, donem el nostre suport als companys de totes les altres policies que igualment estan demostrant el seu saber fer.

Dit això, volem preguntar a la nostra classe política, a aquells que suposadament tenen que dirigir el destí de la nostra societat, ¿quan començaran a fer-ho?

Què esperen per prendre les decisions que facin que la nostra societat, la nostra ciutat tornin a ser un lloc on el que prevalgui sigui la convivència, i no aquest desgovern en el que estem sumits i que ens està portant a una Barcelona on el que val és la llei de la selva. Hem passat de tenir una ciutat que era envejada per tot el mon com un lloc perfecte per viure, a tenir una ciutat de la que tothom vol fugir.

SAPOL, no entén com en moments com aquests es pot parlar de canviar el model policial, del que s’hauria de estar parlant es del grau de violència que hi ha als carrers, una violència que recorda molt a aquella violència que era criticada per tots, que tenia lloc al carrers del País Basc, la malauradament coneguda com la kale borroka.

Els nostres polítics haurien d’estar al costat de la seva policia, un servidors públics que donen exemple de dedicació a la ciutat cada dia. En moments com aquests tots els nostres dirigents haurien de fer una defensa total i absoluta de tots el cossos policials, i apartar de l’escenari públic a aquells partits que d’una manera o una altra no fan aquesta defensa. No és suficient la condemna amb paraules, fan falta fets.

Ens sentim avergonyits del poc recolzament que hem rebut de la classe política, portem dotze dies de destrosses, saquejos, de tenir segrestada a una societat que a més de estar patint les conseqüències econòmiques, socials i sanitàries de una pandèmia, ara es veu arrestada per una minoria que no defensa cap valor democràtic, sinó que vol la fragmentació d’una societat a la que no representen.

Volem uns polítics amb el valor d’anomenar a les coses pel seu nom, i que defensin sense excuses, sense cap dubte la convivència ciutadana, a als seus servidors públics.

Volem un polítics, que en lloc de parlar de models policials en un moments on evidentment no pertoca, facilitin a les seves policies el material adient per desenvolupar la seva feina amb eficàcia i seguretat.

Els valors democràtics no és el que estem veient aquests dies, els valors democràtics son una altra cosa. Són el respecte, la convivència, el defensar el teus drets de manera pacífica, la tolerància, la llibertat amb responsabilitat, l’esforç per millorar dia a dia i aquests valors estan a les antípodes del que està succeint en aquesta ciutat durant dotze dies.
 
No hi ha cap justificació pel grau de violència que estem patint a la nostra ciutat, on s’han posat en perill vides de persones, on s’han comès actes reprovables. Una ciutat que, des que està dirigida per la actual alcaldessa, ha anat perdent la seva categoria i que està evolucionant de ser una gran ciutat, una ciutat d’integració, d’acolliment, cosmopolita, a convertir-se en una ciutat provinciana i desgovernada.

SAPOL exigeix:

Escoltar per part de tots els partits polítics un recolzament total de la policia. I que desaprovin de manera tàcita tant els actes que estan succeint com aquells partits que justifiquin d’alguna manera aquesta violència.

Que es facin els canvis legislatius necessaris per endurir les lleis i que no es permetin situacions com las que estan succeint i que no quedin impunes.

Proporcionar a les diferents unitats de la Guàrdia Urbana del material necessari per desenvolupar la seves tasques de manera segura.

Quantificar correctament el personal que és adient que formi part de la UREP.

Veure del nostre consistori un canvi de polítiques on es defensi a la Guàrdia Urbana sense cap fissura, i que provoqui actuacions per tornar a la nostra ciutat al lloc que mai hauria de haver deixat.

Que l’ajuntament es presenti com part en totes aquelles diligències d’actuacions en contra dels agents de la Guàrdia Urbana.

SAPOL, es presentarà com acusació particular pel actes que van succeir dissabte on es va produir la quema d’una furgoneta de la UREP amb un company dins. Uns fets totalment inacceptables. I donar tot el nostre suport tant al company que va ser protagonista dels fets, com a la UREP, com a tota la resta de companys de la Guàrdia Urbana.

SAPOL sempre estarà al costat de tots els agents de la Guàrdia Urbana, sempre us defensarem i sempre lluitarem per millorar dia a dia.

De nou tot el nostre suport per a tots els companys de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

TOTS UNITS HO ACONSEGIREM.


Ver documento

  • Tags

Comparte esta página