imagen-noticia
Prensa

3 anys i 3 mesos de presó pel conductor que va envestir i matar un mosso

Qué barato sale matar a un policía! Todo nuestro apoyo al Cos de Mossos d’Esquadra.

Noticia:

3 anys i 3 mesos de presó pel conductor que va envestir i matar un mosso

El tribunal de l’Audiència de Barcelona l’ha condemnat per homicidi imprudent i conducció temerària i rebaixa 12 anys la petició de la fiscalia perquè hi ha dubtes. Perd el carnet de conduir durant 4 anys i mig

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a tres anys i tres mesos de presó l’acusat Héctor López jutjat per haver envestit i matat el caporal dels Mossos de trànsit, Jordi Farré en un control d’alcoholèmia a Sant Quirze de Vallès el 31 de gener de l’any 2015. L’ha absolt d’un homicidi dolós eventual i el condemna per imprudència amb resultat de mort. A banda de la condemna de presó, que serà breu, perquè ja porta més de dos anys entre reixes, també perd el carnet de conduir durant 4 anys i mig.

La fiscal demanava per aquest militar de professió una condemna de 15 anys i 8 mesos de presó i l’acusació particular reclamava 14 anys, als quals se sumava el sindicat FEPOL. Tots tres l’acusaven d’haver atropellat la víctima sabent que la podia matar, accelerant i fent un canvi de direcció quan estava a la seva altura.

El tribunal diu que no hi ha cap dubte que anava begut però en canvi qüestiona que l’acusat en fos conscient: “No ha quedat suficientment provat que Héctor López arribés a adonar-se del control a temps de reaccionar adequadament, donades les condicions en les que conduïa”, diu la sentència a la qual ha tingut accés SER Catalunya. Els magistrats diuen que només es podria apreciar el dol eventual si s’hagués acreditat “que va decidir travessar a alta velocitat el control amb independència de la trajectòria que seguís, tesi que no es pot descartar, però que no es pot acceptar contra l’acusat”.

Els magistrats diuen a la sentència que, segons les imatges zenitals de la carretera que consten a l’informe pericial, el punt on es va col·locar el control d’alcoholèmia no té tanta visibilitat com van mantenir els mossos durant la seva declaració.

També remarca que durant el judici no ha quedat clar si el conductor va accelerar quan va arribar al control, com mantenen alguns dels mossos que van comparèixer, o bé ja venia “super ràpid” com va dir un dels testimonis, un conductor que estava aturat en un semàfor. En conclusió, afirmen: “són diverses les opcions, però, no podent excloure’s la possibilitat més beneficiosa per l’acusat, s’ha d’optar per aquesta”.

L’acusat va dir en el judici que no recordava haver vist cap control d’alcoholèmia. El tribunal recull a la sentència que “no és descartable que l’acusat no s’adonés a temps del control policial fins que va estar a la seva altura i que en el seu estat de semi embriaguesa, que se sap que disminueix i ralentitza les capacitats de percepció i reacció, no prengués cap mesura conscient per evitar o disminuir l’evident perill”.

El tribunal no ha tingut en compte com a atenuants que anés begut, ni que hagués entregat 12.000 euros a la família per intentar reparar el dany.

  • Tags

Comparte esta página