imagen-noticia
Cataluña

Els Mossos refermen que l'actuació a la comissaria de Cornellà va ser "correcte i proporcionada" davant una "situació d'extrema gravetat"

ACN Barcelona.-El director general dels Mosso d’Esquadra, Andreu Joan Martínez, ha mantingut aquest dimarts que l’actuació de l’agent de Mossos d’Esquadra a la comissaria de Cornellà per repel·lir l’atac d’un individu armat amb arma blanca va ser “correcte, proporcionada, adequada i congruent davant la situació d’extrema gravetat en què es va trobar”. Martínez ha afegit que l’atac era “clarament intencionat” i “amb voluntat homicida” i que l’agent “va haver d’abatre” l’atacant. Respecte la possibilitat que la família de l’atacant denunciï el cos, el seu màxim responsable ha dit que es posen “a la seva disposició per donar totes les explicacions que considerin, per la seva tranquil·litat i defensa jurídica”.

El director general de la policia catalana ha detallat que l’atacant “no va atendre les advertències policials i va intentar consumar el que havia anat a fer: un atac contra un agent dels Mossos”. Des d’aquest punt de vista, i havent vist les imatges gravades a l’interior de la comissaria, Martínez ha considerat que “només una ràpida acció com la que va tenir l’agent s’entén que avui no estiguem parlant de mals majors”.Martínez ha informat també que l’agent ha prestat declaració davant del jutge que porta el cas aquest mateix dimarts “No tenim cap dubte que la policia de la generalitat va actuar com tocava”, ha insistit. “Pensin que això passa en segons, són accions molt ràpides en els quals els protocols són clars (...) I malauradament a ningú ens agrada que aquestes coses acabin amb la mort d’una persona, però l’equilibri entre la defensa de la seguretat i una acció clarament homicida, el cos de Mossos d’Esquadra va actuar com havia d’actuar”, ha descrit el responsable policial.En relació a l’anunci fet per la família de l’atacant abatut en el sentit que “estudia” denunciar la policia catalana per considerar que la seva actuació “no s’ajusta a dret”, el director dels Mossos ha respost que els familiars tenen el cos de policia “a la seva disposició des del primer moment”. De fet, Martínez ha lloat “la seva col·laboració” en la investigació, i ha dit que si els cal “aclarir més detalls per a la seva tranquil·litat o defensa jurídica”. El director general també ha detallat que als familiars “els han demanat que vinguin” per informar-los de com van succeir els fets.

Font: La Vanguardia

Comparte esta página