imagen-noticia
GUB

El metro de Barcelona tindrà videovigilància en temps real a l’interior dels trens

El metro de Barcelona tindrà videovigilància en temps real a l’interior dels trens.

El metro de Barcelona incorporarà un sistema de videovigilància que permetrà controlar en temps real el que passa a l’interior dels trens. Aquesta nova eina servirà per conèixer amb mes precisió el tipus d’incidència que s’està produint i activar més ràpidament els serveis d’emergència o de seguretat.

El nou sistema de videovigilància s’instal·larà als 165 trens de totes les línies, excepte els de la L9 que ja el tenen. Quan estigui en funcionament, els passatgers podran advertir a través de l’intercomunicador o directament al maquinista de qualsevol incidència. I a partir d’aquest avís, el centre de control connectarà amb les càmeres del tren corresponent. D’aquesta manera veurà què està passant i podrà avisar els serveis d’emergències i/o de seguretat en cas d’indisposició d’algun viatger, de l’actuació de carteristes o d’agressions.

El director del centre d’operació de metro, Jordi Picas, ha explicat a SER Catalunya que un altre dels avantatges és que les imatges gravades es podran recuperar sense necessitat d’accedir físicament al tren. Un fet molt important, diu Picas, perquè es guanya temps “a l’hora d’aportar les proves en cas que aquell s’hagi de denunciar”. Ara, quan els Mossos d’Esquadra o la Guàrdia Urbana necessiten accedir a les gravacions de les càmeres s’ha d’esperar a que el tren acabi el seu servei i anar a recuperar-les.

Fonts dels Mossos d’Esquadra han explicat a SER Catalunya que ara el que utilitzen per seguir el que està passant al metro són les imatges de les càmeres de les andanes i les estacions. I veuen un avenç important poder recuperar amb bona qualitat i de forma immediata les imatges gravades a l’interior dels vagons. Aquestes gravacions es demanen sobretot en casos de robatoris amb violència, agressions sexuals o lesions.

El projecte s’adjudicarà en les properes setmanes i té un pressupost de 4 milions d’euros. Les càmeres s’instal·laran progressivament des d’ara i fins a finals del 2020.

Font: Cadena SER

Imatge: L’interior d’un vagó de la línia 2 del metro de Barcelona / Xavier Sánchez (Cadena SER)

  • Tags

Comparte esta página