imagen-noticia
Prensa

Sis mesos desprès de l’atemptat

El passat dia 17 de febrer es van complir sis mesos del tràgic atemptat terrorista en el qual van morir 16 persones i més de 131 van resultar ferides. El dia de l’atemptat que es va produir a les Rambles és un dels més luctuosos i tristos d’aquesta Ciutat.

En la memòria d’aquell dia també tenim molt present, la gran professionalitat de l’actuació dels efectius de la Guàrdia Urbana, van ser els primers a arribar, intervenir i acudir en auxili de les víctimes; dels Mossos d’Esquadra (que van localitzar, reduir i detenir als autors) i la de tots els serveis d’urgències i assistencials que d’una manera o un altre van intervenir.

Poc després de l’atemptat gihadista, la nostra màxima responsable política, i televisiva, alcaldessa ADA COLAU va fer unes declaracions en roda de premsa en les quals va prometre augmentar la plantilla, prendre mesures de seguretat i autoprotecció, revisar els protocols, dotar del material adient i modern per poder fer front a les amenaces terroristes, alhora que també es va comprometre a impartir la formació que fos necessària per tenir una Guàrdia Urbana formada i preparada, anunciant a bombo i platerets el canvi d’ubicació de la Sala Conjunta de Comandament al Palau d’Esports del carrer Lleida (ubicació on no es pot instal·lar per cert).

Bé, sis mesos després, continuem igual. Res de res, no s’ha fet res d’allò que va prometre. PEL QUE SEMBLA QUI HO VA PROMETRE PATEIX UN ESTAT PROFUND D’AMNÈSIA, ara bé no se n’ha oblidat de fer gala de la seva ambigüitat i afany de protagonisme anunciant que l’Ajuntament es va personar el dia 14 del present mes, com acusació particular i subsidiàriament com acusació popular en la causa de l’atemptat terrorista de la Rambla de Barcelona del passat 17 d’agost; la decisió segons sembla l’ha pres per defensar els interessos de la ciutat. La notícia no ens sorprèn, si més no resulta anecdòtic el temps que ha trigat a decidir-se.

El que sí ens va sobtar és quan, en el seu dia, va fer extensiva la seva felicitació a tots els estaments que van intervenir en la situació crítica immediatament posterior a l’atemptat, i no va fer-ho a la policia que ella representa, la Guàrdia Urbana de Barcelona. Van haver de passar hores, per cert ja ens havien felicitat la resta d’administracions, institucions, etc… perquè introduís en el seu discurs la felicitació a la Guàrdia Urbana.

Tanmateix ens sorprèn, o potser ja no, que no recriminés, condemnés públicament i fes el gest de personar-se com acusació particular en defensa de la Guàrdia Urbana contra la regidora de l’Ajuntament MARIA ROVIRA per les seves acusacions sense fonament contra la Guàrdia Urbana polititzant la intervenció policial i incitant a menysprear i a no respectar el principi d’autoritat de la GU.

SAPOL com a sindicat professional i majoritari en la Guàrdia Urbana de Barcelona i en defensa de la imatge i prestigi de la GUB, i per la ràpida i l’excel·lent actuació el dia de l’atemptat i de la professionalitat en la tasca diària que fan les persones que conformem el cos de la Guàrdia Urbana, hem estat l’únic sindicat de l’Ajuntament de Barcelona que va posar denúncia i que ens hem personat com acusació contra MARIA ROVIRA. Com nosaltres també ho ha fet el Sindicat de Policia de Catalunya SPC en defensa dels Mossos.

Esperem, confiem que es faci justícia i MARIA ROVIRA no surti impune per les seves declaracions.

SAPOL, sempre defensa els interessos econòmics, socials, professionals i de qualsevol altre mena de la plantilla i la seva bona tasca per la ciutat.

  • Tags

Comparte esta página