imagen-noticia
Salud laboral

A peticición de SAPOL, hasta eliminar el brote de legionela, los y las agentes de Ciutat Vella podrán hacer uso de las duchas de Barceloneta

A continuación, pasamos a informaros del estado actual y de cómo ha evolucionado la situación de legionela en las duchas de la comisaría de UT-1 Ciutat Vella:

A finales de marzo, compañeros de UT-1 Ciutat Vella, nos comunicaron que les habían informado en el briefing de que se había detectado un brote de legionela en los vestuarios de la comisaría, concretamente en las duchas, no pudiendo hacer uso de las mismas hasta que no se hiciese una valoración de reapertura, por lo que quedaban precintadas.

Rápidamente nos pusimos en contacto con el Jefe de Relaciones Laborales de la Gerencia de Seguridad y con el Jefe del Departamento de Prevención de Riesgos Laborales del Ayuntamiento pidiendo explicaciones de que había sucedido y por qué no se nos había informado. Desde SAPOL se solicitó que habilitaran como medida provisional las dependencias de Av. Drassanes y del Pº Joan de Borbó y se facilitara el desplazamiento de aquellas personas de la plantilla que quisieran utilizar las duchas hasta solucionar la problemática.

Respuesta:  Us  informem  del  procés  tècnic  d’actuació  en  la  situació  referent   a   la legionel•losi detectada a les instal·lacions d’aigua de la UT 1:El Departament de Serveis de Llicències i Espai Públic del Districte de Ciutat Vella, responsable del manteniment de les instal·lacions de la UT 1, informa que, un cop completat el temps de cultiu necessari de quinze dies, la setmana vinent el laboratori podrà tenir els resultats de les mostres recollides a principis d'abril; cal esperar 15 dies per a treure les mostres després de dur a terme el tractament amb clor fet arran de la detecció de legionela.

Manteniment fa tractaments amb xoc tèrmic cada setmana, i agafa mostres per anar tenint indicis sobre l'efectivitat del tractament, amb la següent previsió :

- Mostres 1 , Setmana dia 4 Avanç de resultat favorable de la primera prova i agafen mostres per a nova prova. S'aplica tractament.
- Mostres 2 , Setmana 11 Confirmació de primera prova favorable i avanç de resultat favorable de la segona prova. S'aplica tractament.
- Mostres 3 , Setmana 18 Si es confirma el segon favorable per l'empresa la setmana que ve, es valorarà pels serveis tècnics la normalització del servei.

i així successivament fins que asseguri els negatius en l'analítica durant dos o tres mesos segons marquen els protocols, cal recordar que l'exposició es produiria, en el cas d'aigua del circuit d'aigua calenta, per inhalacions de vapor (dutxes), i no pas per ingesta o contacte, per tant es pot utilitzar l'aigua freda en tots els punts, i també l'aigua calenta en zones on no es produeixin bafus, com poden ser els lavabos o les piques de les cuines, es pot continuar fent ús dels lavabos i dels vàters sense cap problema.

Cada setmana serveis tècnics de Regidoria estan informant de la situació al comandament de la unitat i aquesta informació es transmet als caps de torn, aquesta situació, fins que els serveis tècnics de Regidoria no validin que es poden utilitzar les dutxes, provoca una distorsió per a les persones destinades a la comissaria de Ciutat Vella.

Pel que fa al lloc alternatiu per dutxar-se, ens comuniquen que:

Les instal·lacions situades a la comissaria de Joan de Borbó estan a disposició, així com els mitjans per al trasllat, el Departament de Logística i Infraestructures (DLI) manté un reforç de neteja per a aquesta comissaria per a oferir aquesta disponibilitat de dutxar-se amb garanties higièniques.

La opció d’utilitzar provisionalment l’edifici situat a Drassanes va ser descartat per la Prefectura i el DLI perquè aquestes instal·lacions s'haurien de repassar prèviament , especialment pel que respecte a neteja i proves de l’aigua, ja que està en desús.

El trabajo y la insistencia al final dan sus frutos, se consiguió que provisionalmente y mientras dure esta situación habilitarán la comisaría de la Barceloneta y facilitarán el desplazamiento para que pudieran utilizar sus instalaciones los 436 agentes repartidos entre los tres turnos de la comisaría de Ciutat Vella, dando así solución a un problema no sólo de higiene sino también de salud.

En SAPOL, como siempre, trabajamos para intentar solucionar los problemas que surgen a diario en la plantilla, sean individuales o colectivos, eso es lo que nos diferencia de cualquier otro sindicato, por eso somos mayoritarios y el único sindicato profesional de la Guardia Urbana.PEDRO RIBAS

Delegado de Prevención y
Presidente del Comité de Seguridad y Salud Laboral de la Guardia Urbana


  • Tags

Comparte esta página