imagen-noticia
Salud laboral

Actuacions d’aïllament domiciliari o continuïtat en el servei segons els nous criteris d'exposició a baix o alt risc del Departament de Salut

Les consultes i preocupacions que ens heu formulat sobre temes de contagi i el ús de la mascareta per evitar contagis estant de servei, les hem traslladat a les autoritats mèdiques i ens contesten el següent.

La Inspecció mèdica aquests dies està trucant a tots els confinats en el domicili per saber del seu estat de salut i fer un seguiment individualitzat de les persones amb baixa mèdica. Ens comunica la Dra. Almenar que la realització de manera sistemàtica de les proves COVID-19 a totes les persones amb simptomatologia, està pendent del que determini el Departament de Salut .

En aquest sentit quan un professional sanitari o d’un cos essencial que hagi tingut un contacte no protegit i estigui asimptomàtic, caldrà que segueixi les indicacions que assenyala el Procediment i en funció de la valoració per la seva exposició es contemplen dos supòsits:

En el cas d’exposicions puntuals de menys de 15 minuts amb mínim contacte físic, amb un cas amb símptomes o confirmat, es continuarà treballant amb seguiment sanitari preventiu. Per exemple, compartir l’espai al vestidor de les dependències, coincidència a la sala de Briefing durant la pressa del servei, coincidència a la sala de descans, coincidència en una intervenció policial amb un altre equip.

En el cas d’exposicions de més de 15 minuts amb contacte físic, sense protecció EPI, amb un cas amb símptomes o confirmat, s´haurà de causar baixa del servei o estada a domicili fins a data autoritzada, amb seguiment sanitari preventiu.

Els servei de Prevenció de Riscos Laborals farà un seguiment sanitari preventiu a tot el personal que hagi pogut estar sotmès a exposicions d’aquest tipus.

Esperem que, amb aquestes mesures, se reforçaran una mica més si cap la seguretat i la prevenció de la salut i poder evitar la propagació entre tot el col·lectiu.

Des de SAPOL seguirem vetllant per la seguretat i la salut de toda la plantilla de la Guàrdia Urbana en aquests moments tan difícils per tots i les nostres famílies.


Ver documento

  • Tags

Comparte esta página