imagen-noticia
SAPOL prensa

Premsa es fa ressò de la denúncia de SAPOL sobre la falta de comunicació per part de mossos en el crim de l'avinguda Mistral

Diferents mitjans es fan ressò de la denúncia feta des de SAPOL en relació a la manca de comunicació en l'assassinat d'una noia de 17 anys en una cafeteria de l'avinguda Mistral, al districte de l'Eixample de Barcelona.

DIARI ARA:

Agents de la Guàrdia Urbana alerten de falta de comunicació amb els Mossos en un crim

Un sindicat explica que no sabien que buscaven l'autor de l'assassinat a l'avinguda Mistral

Una patrulla de la Guàrdia Urbana va identificar aquest dimarts un home amb taques de sang a la roba al barri del Raval. Feia dues hores que s'havia produït l'assassinat d'una noia de 17 anys en una cafeteria de l'avinguda Mistral, al districte de l'Eixample de Barcelona, però els agents no sabien que es buscava l'autor d'aquest crim. Segons el sindicat Sapol, quan la patrulla va demanar a la sala conjunta de comandament de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra si tenien constància d'un fet violent que pogués estar relacionat amb l'home, els Mossos van respondre que no.

 El sindicat explica que després d'aquesta falta de comunicació, diverses patrulles de la policia catalana es van dirigir a la zona del Raval on hi havia els agents de la Guàrdia Urbana amb l'home, que va acabar detingut com a presumpte autor del crim de la menor. Per això el Sapol considera que és "perillós, lamentable i de falta d'ètica i professionalitat que el cos dels Mossos tingués constància d'un assassinat i no informés la Guàrdia Urbana de Barcelona".

Font: Diari Ara


TOT BARCELONA

Agents de la Urbana denuncien que els Mossos van ometre informació del crim d'una dona a Sant Antoni

Una patrulla d'urbans va demanar si hi havia hagut algun incident violent a la zona en trobar-se un home ensangonat i "des dels comandaments de Mossos" se'ls va dir que no, diu una carta

Dos sindicats de la Guàrdia Urbana, Sapol i CSIF, han denunciat que els Mossos d'Esquadra no van difondre la informació del crim d'una dona a un bar del barri de Sant Antoni malgrat que el presumpte autor dels fets havia marxat ensangonat i a bord d'una bicicleta. Precisament, una patrulla de la Urbana el va trobar poc després, i l'home va acabar detingut. En una carta que Sapol ha adreçat al comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, es retreu que, en veure l'home, la patrulla va demanar si hi havia hagut algun incident violent a la zona i "des dels comandaments de Mossos" se'ls va dir que no. Sapol considera "perillós, lamentable, mancat d'ètica i professionalitat" que els la policia catalana no informés la Guàrdia Urbana "posant per sobre les gratituds i els reconeixements a la seguretat dels companys".

Sapol afirma en la carta a Recasens que no entén com hi pot haver "rivalitat" entre la policia municipal i els Mossos d'Esquadra per apuntar-se la "medalla" d'algunes intervencions que causen "revolada mediàtica" com per exemple les que es fan contra el terrorisme. I afegeix que la "manca o ocultació d'informació només dona avantatge als delinqüents en detriment de la seguretat dels ciutadans i dels policies". També lamenta que aquesta situació, "per desgràcia, succeeix amb certa freqüència".

Font: Tot Barcelona

  • Tags

Comparte esta página