imagen-noticia
SAPOL prensa

Reclamem el tancament de la unitat de platges després de confirmar-se tres casos positius per COVID19

Demanen tancar la unitat de platges de la Urbana de Barcelona per tres positius

El principal sindicat del cos, SAPOL, assegura que 11 agents estan confinats del total de 90 treballadors de la unitat

Tercer cas positiu de coronavirus a la unitat de platges de la Guàrdia Urbana de Barcelona. El Sindicat d'Agents de Policia Local (SAPOL), majoritari a la Guàrdia Urbana de Barcelona, ha demanat a l'Ajuntament que tanqui aquesta unitat del cos policial, després que els últims quinze dies s'han confirmat tres positius entre els agents.

Segons el sindicat, 8 agents més, a part dels 3 casos positius, estan confinats per aquest motiu, del total de 90 urbans que formen la unitat. El SAPOL s'ha mostrat molt crític amb la gestió dels positius per part de l'Ajuntament de Barcelona i s'ha preguntat: "A què esperem per tancar la unitat?".

L'Ajuntament de Barcelona ha assegurat que s'estan fent proves serològiques de manera periòdica, l'última de les quals es va fer aquest dissabte, quan es va detectar el tercer positiu.

Font: 3/24


Tercer positiu per coronavirus a la unitat de platges de la Guàrdia Urbana

L’Ajuntament ha confirmat que un nou agent de la Guàrdia Urbana ha donat positiu per covid-19. Es tracta del tercer cas per coronavirus detectat al grup de platges de la policia municipal en només dues setmanes. El protocol estableix que, tan bon punt es té coneixement d’un possible positiu, es desinfecta a fons l’espai de treball i, si l’agent ha tingut contacte amb altres companys de feina, es procedeix a aïllar-los. Els sindicats xifren entre vuit i 13 els agents aïllats però fonts municipals no han confirmat, encara, el nombre d’agents de la Guàrdia Urbana que podrien estar afectats.

Pel que fa al sindicat SAPOL, majoritari a la Guàrdia Urbana, diu que té constància d’uns vuit agents del grup de platges confinats i ha reclamat al govern municipal el tancament del grup de platges. “Ja vam dir que aquest any aquesta unitat no tenia sentit, però ara encara menys perquè no es pot garantir la seguretat dels treballadors”, afirma el portaveu de la SAPOL, Jordi Rodríguez.

Des de la UGT també han reclamat que es millorin els protocols de seguretat i la comunicació amb els tècnics de prevenció. Lamenten, diuen, que el responsable del consistori encarregat d’aquestes qüestions “està de vacances”. Juan Rodríguez, responsable de la policia local del sindicat UGT diu que “La covid-19 no fa vacances, qui faci falta ha de venir a fer-se càrrec del problema”.

Font: betevé


La unidad de playas de la Guardia Urbana es un foco de Covid-19

El sindicato Sapol ha informado del positivo de un tercer agente este sábado por coronavirus

El sindicato Sapol, el mayoritario en la Policía Local barcelonesa, ha notificado este sábado un nuevo positivo de un agente de la unidad de playas de la Guardia Urbana por Covid-19. Y ya es el tercero en apenas unos días.

A causa del positivo de este compañero, también hay que destacar la confirmación de otros ocho policías confinados más, lo que hace que el número de disponibles en esta unidad policial cada vez sea menor. Con esta mala noticia, ya hay tres policías que han dado positivo y otros 10 que están en su casa sin poder trabajar por precaución.

CRÍTICAS A COLAU, COLLBONI Y BATLLE

En un tuit, Sapol ha criticado la gestión de lo acontecido por parte del Ejecutivo local. En este sentido, los policías han insistido en cerrar dicha unidad de forma temporal tras la mala noticia recibida por el positivo de hasta tres de sus compañeros.

Además, en un claro mensaje dirigido a la alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, a su primer teniente, Jaume Collboni, y al regidor de Seguridad, Albert Batlle, el sindicato ha cuestionado el proceder de los miembros del gobierno municipal con la Guardia Urbana. "Parece que lo importante para esta administración es inaugurar oficinas y módulos para poner denuncias y salir en la foto", han asegurado visiblemente molestos.   

Font: Metropoli Abierta

  • Tags

Comparte esta página